Méregtelenítés

1. Miért kell a méregtelenítés?

A rendszeres méregtelenítés a szervezet egészséges működésének kulcseleme.

A méregtelenítés az, amit a szervezet természetes módon elvégez: ez a felesleges anyagok és méreganyagok semlegesítése, átalakítása, vagy kiválasztása. Ezért amikor méregtelenítésről beszélünk, ez alatt a szervezetben meglévő saját méregtelenítő rendszer funkcióinak javítását és optimalizálását értjük.

Az emberi szervezetek természetes módon el vannak látva egy magasfokú interaktív szerveket és folyamatokat összekötő rendszerrel, melynek segítségével a méreganyagok folyamatosan mobilizálódnak és kiválasztódnak a szervezetből.

Az alábbi alapvető funkciót ellátó szervekről, és a méreganyagok szervezetből való kijutásának útjairól van szó:

vastagbél

máj

vese

nyirokerek

tüdő

bőr

vér

Ezen utak mindegyike szinergikusan kapcsolódik egymáshoz, és kölcsönösen függ mindegyik a többitől, és amikor minden út rendben működik, akkor örvendhetünk jó egészségnek.

De amikor ezen pályák közül egy vagy több le van lassulva, túl van terhelve, vagy el van torlaszolva, a megfelelő szinthez mérten kevésbé jól működik, ezzel a természetest meghaladó terheléssel sújtja a többit, és ez okozza a kellemetlen tüneteket. A méreganyagok hosszan tartó hatása befolyásolja az anyagcserét, a viselkedést és az immunrendszert.

 

Ez hízáshoz vezet, és gyakori megbetegedéseket okoz.

Természetes dolog, hogy fogat mosunk, mosakodunk, hajat mosunk, és szeretnénk tisztán kinézni, és tisztának érezni magunkat. Ugyanúgy a méregtelenítést is egy belső tisztálkodásnak kellene felfognunk.

2. Milyen haszonnal jár a méregtelenítés?

A méregtelenítés helyreállítja a szervezet egyensúlyi állapotát, és helyes működését.

A méregtelenítés elősegíti:

 Az immunrendszer javítását

 A fogyást és az anyagcsere elindítását

 Az öregedési folyamat lassítását

 Az egyensúlyi állapot elérését

 Az energia növelését

 Idült megbetegedések megakadályozását

 A bőr minőségének javítását

 A test rendszereiben lévő egyensúly helyreállítását

3. Hogyan végezzük a méregtelenítést, és mi történik a folyamat alatt?

A méregtelenítést olyan időszakokban végezzük, amelyek a szervezet számára alkalmasak és természetesek.

Teendők:

- a reggeli kávét pótolja zöld teával

- növelje a zöldség és gyümölcs fogyasztását

- iktassa ki a glutént tartalmazó élelmiszereket

- igyon méregtelenítő leveket vagy smoothie-t

- igyon a szokásosnál több vizet

- fogyasszon több rostot

- iktassa ki az olyan egyszerű szénhidrátokat, mint amilyen a fehér cukor vagy a liszt

- iktasson ki minden koffeint, alkoholt, és dohányt

- rendeljen egy jó minőségű masszázst

- aludjon többet

Méregtelenítés esetén a szervezetünk sejtjei még nagyobb mennyiségű lerakódott méreganyagot, kórokozó anyagot, szennyeződést, anyagcsere-mellékanyagot, és más olyan anyagot bocsáthatnak ki, amely a szervezet számára felesleges.

4. A méregtelenítés kísérőtünetei, és mit kezdjünk velük?

Figyelmeztetnünk kell arra, hogy az egészséges életmód alapját képező méregtelenítés bizonyos, néha nem kellemes kísérőtünettel együtt jár. De ezek nem mindenkinél jelennek meg.

Sőt mi több csak ilyen önmegtartóztatás, tehát a kávé fogyasztás, dohányzás és cukor használatának néhány napra történő kiiktatása válthat ki bennünk nem kívánatos reakciókat.

A méregtelenítés kísérőtünetei:

a) Fejfájás

- koffein kimaradása. Amennyiben a méregtelenítés előtt rendszeresen fogyasztott koffeintartalmú italokat, előfordulhat a hirtelen koffeinkimaradás miatt fejfájás. Ingerültség és migrén a koffein kiiktatásának tipikus jelei.

Méregtelenítés esetén a sejtek még nagyobb mennyiségű lerakódott méreganyagot, kórokozó anyagot és szennyeződést bocsáthatnak ki, ami fejfájással járhat. A cukor- és koffeinszint csökkentett szintje is fejfájást okozhat. Megoldás volna pl. borsmenta esszenciális olajakat alkalmazni. Az egész méregtelenítés alatt elegendő vizet kell fogyasztani.

- Alacsony vércukorszint. A bevitt kalóriamennyiség hirtelen csökkenése, és a nagy mennyiségű víz fogyasztása is okozhat fejfájást.

b) Fáradékonyság, egész test fájdalma

Úgy érzi magát, mint akin átment egy busz? Nincs egyedül! Az Ön teste túlórázik, hogy megszabaduljon a nem kívánatos méreganyagoktól. Ez ellen több alvásra volna szükség.

c) Hasmenés

A testünk természetes módon megszabadul a felesleges anyagoktól, hogy aztán sugározhasson. Minden ami nem kívánatos, kikerül. Ez nem szép dolog, de szükséges. Itt is az áll, hogy a szervezet csak azt teszi, amire képes, ezért szó szerint segítenie kell, hogy kijuttassa.

d) Influenza

Ha a méregtelenítés során székrekedés kezdene kialakulni, olyan influenzaszerű tünetek jelenhetnek meg, mint pl. nyirokcsomók duzzanata, orrdugulás, orrfolyás, vagy torokfájás.

e) Bőr

Amikor a máj tele van méreganyagok lerakódásaival, a méregtelenítést a bőrön keresztül indíthatja el. Akár még kiütések is megjelenhetnek. Ez egy normális jelenség, mivel a bőr a test legnagyobb szerve, és a méregtelenítést a pórusokon keresztül segíti elő.